Már az első Álomlányok is hatalmas sikert aratott tavaly ősszel a fehérvári teátrumban, és azóta a fővárosi közönséget is elvarázsolta Fehér Adrienn és Jónás Andi egész (t)estét betöltő élőzenés showműsora, amelyet júliusban ismét láthat a fehérvári közönség.

A színház társulatának alapító tagjai közül Fehér Adrienn volt az első, aki már a kilencvenes évek derekától rendszeres showműsorral jelentkezett városunkban, olyan pártfogó vendégekkel, mint Charlie vagy Cserháti Zsuzsa, és ezeknek az esteknek szinte állandó vendége volt Jónás Andi is.

   – Andival a Fiatalok Színházában ismertük meg egymást, a Szurdi Miklós által rendezett Katonadolog című előadásban, csakúgy, mint az akkori ifjú titán Feke Palival is – mesélte barátságuk kezdetéről Fehér Adrienn. – A darab egyik zeneszerzője, Szikora Róbert volt az összekötő kapocs: vele, és az R-GO együttessel akkor kezdődött a hároméves kapcsolatom. Andi már jóval korábban dolgozott a csapattal, és egy vicces eset hozott össze minket. Szikora a stúdióban csak annyit mondott, amikor még idegenként vokáloztunk egymás mellett: "Na lássuk, ki rontja el előbb..." És talán az olvasók is sejtik: egyikünk sem rontott. Ez lett a tízéves barátság gyökere, ami mára családi kötelékké is alakult: a négyéves Myra lányom keresztmamája Andi lett. Onnan hosszú évek közös munkája indult el, köztük emlékezetes vokálozások – a legfontosabb állomás Cserháti Zsuzsa volt, aki az Add a kezed című lemezen a csak a legnagyobbaktól elvárható módon köszönte meg az általa kis Chaka Khannak hívott Andi munkáját, engem pedig utódjának nevezett...

   – Az esten fontos szerepet kap az anyaság, és csemetéitekről is rengeteg fotót láthat a közönség.

Nagyzenekar, kórus és vokálcsapat is része a produkciónak

   – Két évvel ezelőtt együtt vállaltuk az anyaság boldogságát kisfiaink, Olivér és Kristóf megszületésével – vette át a szót Jónás Andi. – Adri esetében immár másodszor, hiszen Kristófnak már nővére is van. Nem titkoljuk, hogy ez az időszak nem egyszerű számunkra, hiszen a kicsiknek nincs fontosabb az anyai közelségnél. Mégis, művész-anyaként a hétköznapjaink olyan gondolatokkal is telnek, mint az önmegvalósítás, a közönség szeretetének hiánya és az értékekért való harc. Ez adott indító szikrát a közös showműsor létrejöttéhez, amely személyes jellegével viszi közel kettőnk életét, sajátos, leginkább önmagunkkal és egymással vívott küzdelmeinkkel, útkeresésünk érzékeny, néha komikus pillanataival.

   – Milyen muzsikák hallhatóak a mostani esten?

A kék jegyében telik az este

   – Ami a torkunkon kifér – nevetett fel Andi. – Minden olyasmi, ami valaha nagy hatással volt ránk, olyannyira, hogy énekelni akartuk egész életükben... Ami a szíveket kinyitja és reményt nyújt... A Dreamgirls című amerikai musical és film zenéje álmaink megvalósulása. Játékosan átszivárogtatott éltelme, a "Steppin' To The Bad Side" című szám felveti a kérdést: mindenképpen a "rossz oldalra" kell állni ahhoz, hogy valaki sikeres legyen? A tehetség nem önmenedzselő tulajdonságú, de szerencsére kivívja magának a helyét, mint ahogy Barbra Streisand, Whitney Houston, Mariah Carey és Stevie Wonder dalai, vagy az Apácashow "lelkes" gospel-slágerei a fehérvári fiatalokkal. A show mindig változik egy kicsit, a zenekarban új nevek is feltűnnek, a műsorba is kerülnek új dalok – a mostani esten például Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emléke előtt is tisztelgünk.

   – Minden Álomlányok-shownak van sztárvendége is, aki ezúttal Feke Pál lesz.

Feke Pállal szoros a barátságuk

   – A júliusi előadás az ő szereplésével lesz teljes, mert Pali szívügyének tekinti a fehérvári közönséggel való találkozást – mondta Adrienn. – Az István, a király című rockopera jubileumi előadásának címszerepéért folytatott sikeres küzdelem lezárása óta most először lép színpadra Fehérváron, így az itteni közönség is ezen az esten gratulálhat neki először.

   – Ha már az elsőséget hoztad szóba: a mostani estnek az az alcíme, hogy "Mindig első show". Ez mit jelent?

   – A pályám 1996-ban Székesfehérváron indult, Jónás Andival mindketten itt lettünk közönségkedvencek. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen befogadó közegben indulhatott el közös utunk első sikersorozata, amely Szurdi Miklós segítő kezeit dicséri, s még további számos és kedves pártolóét. A műsor létjogosultságot szerzett magának az ország más területein is: Budapesten például nemrég a Margitszigeten adtunk belőle keresztmetszetet, október pedig a Ruttkai Éva Színház műsorán is szerepel, ahol a Cotton Club Singers és Malek Andrea lesz a vendégünk. De – és soha – nem feledjük, hogy volt egyszer egy "mindig első show" a Vörösmarty Színház színpadán, ami azzal a szeretettel épített utat, amit a fehérvári nézőktől kapott, s amely szeretetet mi is vissza kívánunk adni. 
Leave a Reply.